Luraekteparet Peggy og Øyvind Brunvær, som er ildsjelene bak Lurarevyen på Sandnes, ble tildelt Peter Bergs Innsatspris under åpningsforestillingen på Norsk Revyfestival på Høylandet i dag. 

 

NRK Rogaland viste prisutdelingen i NRK Lokalen:

 

 

Peter Bergs Innsatspris har som formål å hedre personer som har gjort en fremragende innsats for revy-­ og teatergrupper i Norge. Prisen ble opprettet i 2001, og har blitt utdelt annethvert år nettopp på Norsk Revyfestival på Høylandet. Det er siste gang prisen, som består av et diplom og en sjekk på 10.000 kroner, blir delt ut. 

Active Image

 Juryen bestod av Tove Karoline Knutsen, Hildegunn Eggen, Lornts Mørkved og Roar Tromsdal. Prisen har blitt delt ut fem ganger tidligere, men aldri til noen syd for Surnadal. 


 


 Prisutdelingen skjedde foran et fullsatt revytelt på åpningsforestillingen på Høylandet i formiddag, og i begrunnelsen for tildelingen heter det blant annet:  

 

”Årets vinner av Peter Bergs Innsatspris er et ektepar, et ekte revypar, som med sin dyktighet, glød og stort engasjement har betydd – og betyr – svært mye for revy-­ og teatermiljøet i sitt distrikt. De er ildsjeler som legger ned mange timer med frivillig innsats for at rogalendinger skal få seg en god latter” 

 

Mannen som har gitt sitt navn til prisen, Peter Berg, var en allsidig teatermann, som blant annet var koreograf på Spelet om Heilag Olav i mange år. Og han jobbet med alt fra amatørgrupper til Dizzie Tunes. Når han ble alvorlig syk i 2001 ble det opprettet et fond som var grunnlaget for prisen. Bak opprettelsen stod 13 teater-­ og kulturinstitusjoner som Norsk Revyforfatterforening, Trøndelag Teater og Spelet om Heilag Olav. 


Active Image 

-­‐Dette er en stor ære, og vi har nesten ikke ord, sier Peggy og Øyvind Brunvær

Peggy og Øyvind Brunvær var med på å starte Lurarevyen i 1994, og er fortsatt aktive drivkrefter bak Lurarevyen, som årvisst har spilt lokalrevy på bydelshuset på Lura. Lurarevyen stiller mannsterke med en 11‐mannstropp på årets revyfestival, og er også kvalifisert til å delta med et nummer på revy-­NM 

– som er en del av Norsk Revyfestival på Høylandet som foregår frem til søndag.